Region: Potravinová banka pomáhá s distribucí roušek

Do skladu Potravinové banky Karlovarského kraje z.s. dorazil v úterý odpoledne první závoz jednorázových roušek získaných ze Státních hmotných rezerv prostřednictvím MPSV. Jedná se o 120 tisíc ústenek balených po 50 kusech. Roušky dovezli a pomohli složit hasiči. Dalších 130 tisíc roušek bude od hasičů vyzvednuto později, až po vyskladnění první várky.

"Roušky začneme distribuovat od středy 24. února. Rozdělovat je budeme mezi sociální služby v Karlovarském kraji. Postupně se dostanou například do azylových domů, nízkoprahových denních center, nocleháren a dalších zařízení pro osoby v nouzi. Ochranné prostředky využijí pro své klienty také ambulantní a terénní služby," uvádí Milan Hloušek.

"Kromě toho jsme s nabídkou pomoci oslovili také obce s rozšířenou působností a vedení kraje. Naší snahou totiž je, aby se roušky dostaly k lidem, kteří si je sami pořídit nemohou. Doporučené množství pro 1 osobu je 1 balíček obsahující 50 kusů. Zájem o roušky je ze strany sociálních služeb velký. Již první den si u nás organizace rezervovaly více než 40 tisíc ústenek, a to jsme je ještě neměli ani na skladě," uvádí dále. 

Mezi odběrateli roušek budou například farní charity, organizace Člověk v tísni, Pomoc v nouzi, Centrum pro dítě a rodinu Valika, SOS dětské vesničky Karlovy Vary či krajská pobočka Státního zdravotního ústavu.    


Zdroj: Milan Hloušek, ředitel, Potravinová banka Karlovarského kraje z.s.