Region: Z domu odcizili 300 tisíc korun

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetileté ženy a o dva roky staršího muže z Klášterce nad Ohří, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

V neděli 13. června tohoto roku měla obviněná dvojice vniknout do rodinného domu v malé obci na Karlovarsku v době, kdy jeho majitel spal. Po prohledání místností měli odcizit téměř 300 tisíc korun a posléze společně z místa odejít. Zpět do svého bydliště měli odjet vlakem, kde si měl obviněný muž přepočítávat odcizené peníze. Toho si všiml vlakvedoucí, který o podezřele chovající dvojici s větším obsahem peněz následně vyrozuměl Policii České republiky na lince 158. Díky jeho všímavosti a místní a osobní znalosti policistů z Obvodního oddělení Klášterec nad Ohří, se podařilo dvojici s penězi ještě téhož dne vypátrat a zadržet. Uvedeného jednání se měli dopustit i přesto, že byli již v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzeni.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněné dvojice do vazby. Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Karlových Varech je poslal do vazební věznice.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

nprap. Eva Valtová