Rotava: Den s BESIPem a složkami IZS

Ve středu dne 12. dubna 2017 proběhla na Rotavě preventivní akce s názvem „Den s BESIPEM a složkami IZS“.

Této akce se zúčastnila Policie České republiky, konkrétně policisté z Obvodního oddělení P ČR Rotava a Kraslice, dopravní policisté z Oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje a policisté ze Skupiny základních kynologických činností ze Sokolova. Dále se zúčastnili Hasičský záchranný sbor ČR ze Sokolova,  Sbor dobrovolných hasičů Rotava, Kraslice a Vintířov, Horská služba Karlovarského kraje, Vodní záchranářská služba Karlovy Vary, Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje, Městská policie Rotava a tým BESIP.

Na akci v dopoledních hodinách dorazily děti ze Základních a Mateřských škol Jindřichovice, Oloví, Kraslice a Rotavy. Celkem dorazilo přibližně 500 dětí i se svými pedagogickými dozory.

Policejní kynologové ze Sokolova se služebními psy předvedli ukázku zadržení pachatele při vloupání do vozidla a zadržení prchajícího pachatele. Další ukázku si připravili záchranáři z Horské služby Karlovarského kraje, a to záchranu osob ve výškách.

Kromě aktivních ukázek si na Rotavě připravili složky IZS a BESIP tým pro děti každý svá stanoviště. Děti si mohly prohlédnout techniku a výbavu, se kterou jednotlivé složky disponují. Kromě zážitků a poučení si děti odnášeli pexesa, skládanky, omalovánky, různé preventivně informační předměty a materiály. Nechyběly ani odměny za splněné úkoly a správně vyplněné testy.

Přestože počasí příliš nepřálo, účast byla veliká a všichni návštěvníci i účastnici akce byli spokojeni a den si užili.

nprap. Kateřina Krejčí
20. 4. 2017