S tapírem Morsem se v Zoo Praha rozloučili morseovkou

Stejně jako při křtinách samce tapíra čabrakového Morse ze Zoo Praha i při jeho odjezdu zazněla speciální zpráva v Morseově abecedě.

Nyní už celý svět díky odvysílanému vzkazu v morseovce ví, že se jeho novým domovem stane německá Zoo Norimberk.

„Morse byl jedním z nejskvělejších mláďat, která se v naší zoo narodila (či vylíhla) v době loňské karantény. Mohl bych dlouze vysvětlovat, čím je takový malý tapír výjimečný, ale ono se stačí na něj podívat. Krémové tečky a čárky na čokoládově hnědé srsti tehdejšího mláděte. Tahle kombinace každého dostane. Tečka-čárka-tečka-tečka-čárka,“ popisuje ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek. „27. duben byl ještě vloni naprostou shodou náhod současně Dnem Morseovy abecedy a Světovým dnem tapírů. Od křtin je však mezi nimi pojítko – náš sameček tapíra čabrakového byl pojmenovaný Morse podle vynálezce morseovky Samuela F. B. Morse. Teď jsme se s ním stejně stylově i rozloučili.“

Morse je teprve druhým odchovaným mládětem tohoto vzácného a ohroženého druhu lichokopytníka v Zoo Praha. V zoo zůstanou jeho rodiče Indah a Niko.

„Zoo Norimberk je koordinátorem Evropského chovného programu tapírů čabrakových, náš Morse bude mít tu nejlepší péči,“ dodává kurátor savců Pavel Brandl.

Krátce po desáté hodině byla v Morseově abecedě a v angličtině do celého světa odvysílána zpráva o stěhování Morse.