Senior Pas má v Karlovarském kraji už 18 tisíc držitelů

Počet držitelů karty slev a výhod Senior Pas určené pro občany od 55 let dosáhl v Karlovarském kraji rekordních 18 tisíc. Unikátní projekt, do kterého se kraj zapojil v září 2017, pomáhá starším lidem čerpat slevy na výrobky i služby v oblasti kultury, zdravotnictví lázeňství, vzdělávání i v dalších odvětvích. V současnosti je na území regionu 333 firem a organizací, které seniorům výhody a slevy poskytují.

„Chtěli jsme seniorům z Karlovarského kraje umožnit, aby Senior Pasy mohli uplatnit co nejvíce i na území našeho regionu. V září 2017, kdy jsme s ním začínali, mělo Senior Pas několik desítek lidí. V tuto chvíli, v září 2020, je jich 18 tisíc a my z toho máme velkou radost. Snažíme se v rámci projektu nabídnout seniorům i řadu vzdělávacích akcí, jako jsou semináře o bezpečnosti v dopravě, o zásadách správného stravování a používání zdravotních pomůcek či kurzy tréninku paměti. Věříme, že jim nabídky v rámci Senior Pasů umožní být déle aktivní a žít v kruhu svých nejbližších a přátel,“ uvedl hejtman Petr Kubis.

Karlovarský kraj vydává pravidelně aktualizovaný katalog poskytovatelů slev a výhod, který pracovníci krajského úřadu rozvážejí do infocenter, na obecní a městské úřady i do seniorských klubů. K dispozici je také elektronicky na stránkách www.seniorpasy.cz a v mobilní aplikaci Senior Pas Karlovarský kraj.

„Aplikace má tu výhodu, že funguje i offline bez internetového připojení, a lidem s chytrým mobilním telefonem pomůže vyhledat polohu poskytovatele v nejbližším okolí, ať pobývají kdekoliv v České republice,“ dodal Petr Kubis.

Oslavy Svátku seniorů kraj pro letošní rok vzhledem k dalšímu šíření nákazy koronavirem nebude moci uspořádat. Přesto připravuje alespoň online koncert, o kterém bude seniory co nejdříve informovat.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje