Sobotní plzeňský kongres porodních asistentek přinese zajímavá témata

Plzeň bude hostit První kongres České komory porodních asistentek (ČKPA). Konat se bude v sobotu 27. května 2017 v Šafránkově pavilonu Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni.

Hlavními tématy jsou Normální porod = přirozený porod a péče v poporodním období.

Program začne v 9 hodin, je rozdělen do tří bloků přednášek a nabídne i zajímavé workshopy, například aromaterapii v těhotenství, při porodu a v šestinedělí nebo motýlí masáže novorozenců. V rámci kongresu přednesou své příspěvky přední odborníci z oblasti porodnictví. Dotknou se témat souvisejících se zkušenostmi porodních asistentek z naší republiky i zahraničí, péčí o budoucí maminky, alternativní medicínou či historií porodnictví.

Hlavním organizátorem kongresu je ČKPA a její pobočný spolek Sdružení porodních asistentek Plzeňského kraje (SPAPK). Na organizaci kongresu spolupracují s Katedrou ošetřovatelství a porodní asistence Fakulty zdravotnických studií ZČU (FZS) v Plzni a Gynekologicko-porodnickou klinikou Fakultní nemocnice v Plzni. „Je velkou ctí a také závazkem se na takové akci podílet. Věřím, že všichni zúčastnění budou spokojení, a že informace a zkušenosti, které se zde budou prezentovat budou pro všechny přínosné,“ doufá děkanka FZS Ilona Mauritzová.