Sokolov: Baníkovci změří síly s nejproduktivnějším útokem soutěže

Letošním třináctým soupeřem ve Fortuna:Národní Lize budou fotbalisté Pardubic, kteří se nacházejí na čtvrtém místě druholigové tabulky a současně jsou nejlépe střílejícím týmem soutěže. Utkání se ponese v duchu oslav 100. výročí založení Československa, navíc z každé prodané vstupenky poputuje 10 Kč na dětské oddělení sokolovské nemocnice.

Vítězslav Hejret: Musíme lépe kombinovat a být přesnější
V posledním kole získali baníkovci bod na hřišti Zbrojovky Brno a s tím byl hlavní trenér Vítězslav Hejret spokojený.

„S remízou jsme spokojení, výsledek je pro nás dobrý. Co jsme chtěli hrát, to jsme předvedli. Hlavně v defenzivě, kde jsme úkoly splnili na sto procent. Totéž se dá říct i o nasazení a bojovnosti. Nebyli jsme však spokojeni s ofenzivou. Měli jsme nějakou taktiku, jak se prezentovat, a splnili jsme ji částečně. Dařily se nám pouze brejky, ostatní věci se nepovedly," uvedl Vítězslav Hejret. 

Po dvanácti kolech patří Baníku 11. pozice s 12 body a skóre 10:17. Další body budou chtít získat proti soupeři, který se může pyšnit nejlepším útokem ligy.

„Pardubice mají vynikající produktivitu, v tomto ohledu budeme čelit nebezpečnějšímu soupeři, než jakým bylo Brno. Momentálně patří Pardubice mezi nejlepší celky soutěže, ale my nebudeme mít přehnaný respekt,“ říká Vítězslav Hejret.

„Určitě chceme udržet a pokračovat v dobré obranné činnosti a v bojovnosti. Jednoznačně budeme chtít zlepšit ofenzivu, to znamená lépe kombinovat, podržet míč, být více přesnější, abychom se na konci mohli dostávat do šancí a proměňovat je,“ dodává.

Mimo hru bude pro zápas 13. kola Adam Čihák, který pyká za čtyři žluté karty. Naopak po zranění se do kádru vrátil stoper Milan Mišůn. Na seznamu zraněných tak zůstávají už jen Ondřej Jakubov a Václav Vašíček.

Pardubice: Do Sokolova míří nejlepší útok ligy
Východočeský celek přijede na Baník s průměrem rovných dvou branek na zápas. Takovým číslem se nemůže prezentovat žádný jiný klub. Pardubicím se v tomto ročníku nadmíru daří, jejich produktivita a slušná obrana je vystřelila na 4. místo tabulky, na kterém mají 22 bodů a skóre 24:12. Na první místo ztrácejí čtyři body, na barážovou příčku, kterou hájí jejich odvěký rival z Hradce Králové pouhý bod. Pardubice už dva měsíce neprohrály, drží šestizápasovou sérii bez porážky, během které porazily konkurenty z Českých Budějovic i z Ústí nad Labem, remizovaly s Brnem 1:1, nebo absolvovaly přestřelku na Žižkově, jež skončila 4:4. V posledních dvou kolech Východočeši neinkasovali.

V individuálních statistikách vyčnívá osmigólový střelec Michal Petráň, jeden ze tří nejlepší střelců F:NL. Čtyři branky má na kontě zkušený Pavel Černý, třikrát se trefili Fousek s Tischlerem. Dvojice trenérů Jaroslav Novotný – Jiří Krejčí má k dispozici ustálený kádr s řadou hráčů s bohatými druholigovými zkušenostmi, na druhé straně v týmu najdeme mládežnické reprezentanty.

Ve 12. kole vyhrály Pardubice ve Znojmě 4:0 a nastoupily v této sestavě: Letáček – Prosek, Jakub Klíma, Šejvl, T. Čelůstka – Jeřábek – Mužík (82. Čmelík), P. Černý (83. Huf), Sokol, A. Fousek (72. Kühnel) – Petráň. Baníkovci porazili Pardubice naposledy před třemi lety. V minulé sezóně se v Sokolově hrálo bez branek, v Pardubicích vyhráli domácí 2:1.

Prvoligové i druholigové kluby se připojí k oslavám 100. výročí založení samostatného československého státu. Vedení obou profesionálních soutěží připravilo několik tématicky zaměřených detailů, o kterých se více dozvíte v tomto článku. Partnerem utkání je Nemocnice Sokolov a náš klub věnuje z každé prodané vstupenky 10 Kč dětskému oddělení.

Duel 13. kola Fortuna:Národní Ligy se hraje na Městském stadionu v Sokolově v sobotu 27. října od 10:15 a řídit jej bude trojice Tomáš Klíma – Stanislav Pochylý, Václav Kubec.

Třinácté kolo Fortuna:Ligy i Fortuna:Národní Ligy věnuje Ligová fotbalová asociace národnímu jubileu. Oslavy výročí 100 let od založení Československa se tak nevyhnou ani fotbalovým stadionům po celé republice - více viz zde.


Zdroj: Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov