Sokolov: Cesta přes Antonínské mosty se v  budoucnu zpříjemní

Nejpozději na podzim tohoto roku se budou moci občané a návštěvníci města projít po nově opraveném Antonínském mostu, který spojuje cyklostezku a jezero Medard. První z dvojice mostu byl opraven v roce 2017 (přes železniční trať) a nyní začaly práce na mostu přes řeku. Vzhledem k tomu, že se jedná o poměrně náročnou opravu, je nutné most a přístupovou cestu k němu zcela uzavřít.

V místě se bude pohybovat stavební technika, dojde k částečnému odbourání stávající nosné konstrukce a záhlaví pilířů, demontáži zábradlí apod. Z těchto důvodů je nutné v místě omezit pohyb osob tak, aby nedošlo k úrazu.

Omlouváme se za se stavbou spojené komplikace. Most však v současné době není ve vyhovujícím stavu a jeho oprava je nezbytná. Město usiluje o vymezení průchozího pásu podél přístupové cesty na most tak, aby byl možný přístup na most od komunikace Citická.

Nutno ale říci, že po přístupové cestě ze zařízení staveniště na most projíždí těžká technika a je tedy potřeba vždy dbát pokynů pracovníků stavby, kteří mají za stavbu zodpovědnost.

Více informací k realizované akci najdete na internetových stránkách města Sokolov v Projektech odboru rozvoje města.4

Zdroj: Město Sokolov