Sokolov: Místo dětí nastoupili do škol a školek řemeslníci

Téměř dvě desítky větších stavebních akcí s cenou od přibližně od 100 000 korun až po bezmála tři miliony korun se uskuteční po dobu letních prázdnin v sokolovských mateřských a základních školách. Děti tak po odchodu na prázdniny vystřídali na dva měsíce řemeslníci. Celkem si významnější práce vyžádají zhruba 12 606 330 korun včetně DPH.

Největší akcí za téměř tři miliony korun je výstavba bezbariérového přístupu do pavilonu prvního stupně a zahrady v Základní škole Pionýrů. Zhotovitelem je firma Bauport a hotovo má být do 26. srpna. To však v případě ZŠ Pionýrů není všechno. V plánu je tady ještě oprava podlahy v kuchyni za částku přesahující 1,2 milionu korun s termínem dokončení do 29. srpna (firma Zistav) a první etapa opravy učeben za milion korun, která má skončit do 24. srpna (Final Alfa). Oprava slaboproudých rozvodů v Základní škole Rokycanova je naplánovaná do 25. srpna a provede ji firma Brož MaR za zhruba dva miliony korun.

Rušno bude i v mateřských školách. Nejnákladnější akcí za téměř 1,4 milionu je druhá etapa opravy elektroinstalace v Mateřské škole K. H. Borovského, kterou má dokončit společnost Aklen do 28. července. Na téměř 800 000 korun přijde oprava kuchyně a výdejen jídla v Mateřské škole Alšova (na snímku). Firma Final Alfa s ní má být hotova do 24. srpna. A na opravu elektroinstalace dojde rovněž v Domě dětí a mládeže Sokolov. Konkrétně v přízemí pavilonu C a bude za 955 900 korun. Do 25. srpna ji má dokončit firma Seftima.

Zdroj: Město Sokolov