Sokolov: Na Michalu má přibýt 200 parkovacích míst (TV Západ)

Největší sokolovské sídliště, Michal, má dlouhodobé problémy s parkovacími místy. V současné době se podařilo městu začít jeden z plánovaných projektů na zlepšení situace. A hledají se další místa a možnosti, jak rozšířit možnosti parkování.

"Ty projekty jsou v celku tři. První projekt, který v současné době již začal, tzn., že ho začínáme realizovat a měl by být hotový do konce prázdnin příštího roku, tak to je parkování v areálu vodárny Sokolovsko. Koupili jsme tam kus pozemku a rozdělili jsme si úlohy mezi společnost SOTES Sokolov. Tzn. naše technické služby, které zajišťují výstavbu toho parkování a poté budou zajišťovat i provoz. Ta se podílí částkou přes 8 milionů korun. Druhý podíl je podíl samotného města Sokolov přes odbor Rozvoje města. Tam dáváme částku 3,5 milionu korun. Částka je určena k tomu, abychom připravili příjezdovou komunikaci. Jak jsem již říkal, projekt v současné době začal. Omlouváme se samozřejmě všem, kteří bydlí kolem. Každá taková velká práce s sebou přináší nějaký stavební ruch a nějaká dopravní omezení," uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka. 

V areálu bývalé vodárny vznikne 82 parkovacích míst. Parkoviště bude oploceno, přístup na parkoviště bude zajištěn po smíšených komunikacích nebo pomocí ocelového schodiště.

Další dva zmíněné projekty počítají s výstavbou patrových parkovacích domů v této lokalitě. Každý pro 60 aut. 

"To znamená, že děláme vše pro to, abychom v dohledné době Sokolovákům a obyvatelům sídliště Michal ulehčili situaci tím, že jim nabídneme 200 parkovacích míst. Nutno podotknout, že to již nebudou parkovací místa volná. U každého počítáme s tím, že místa si zájemci budou moci na rok, dva, tři – to bude záležet na nich, pronajmout. Zatím jsme v Radě, ve vedení ani v zastupitelstvu nediskutovali o tom, za jakou částku toto umožníme. Je ale potřeba se připravit na to, že kdo bude chtít mít stálé parkování, jisté místo pro zaparkování svého plechového miláčka, tak bude muset za parkovací místo něco zaplatit," dodal Picka. 

První z parkovacích etážových domů je ve fázi zpracovávání projektu, druhý pak ve studii. Oba jsou v plánovány v ulici Slavíčkova.