Sokolov: Nejen prvňáčkům začala po prázdninách opět škola

Téměř 300 prvňáčků vykročilo ve čtvrtek 1. září poprvé v doprovodu rodičů, sourozenců či babiček a dědečků do sokolovských základních škol. Prázdniny ovšem skončily také pro další stovky školáků „mazáků“, kteří se po letní pauze vrátili do svých tříd.

Žáky prvních tříd přišli přivítat zástupci města, starostka Renata Oulehlová a místostarostové Ladislav Sedláček a Jan Picka.

Představitelé města popřáli novým školákům hodně úspěchů při výuce, která je čeká. Ujistili je, stejně jako rodiče, že se o ně budou starat opravdu zkušení učitelé, kteří je provedou všemi úskalími a naučí je nebát se školy, ale těšit se do ní. Oslovili rovněž rodiče s tím, že je čeká náročné období a podotkli, že ve spolupráci se školou a kantory určitě všechno zvládnou k oboustranné spokojenosti.

Na prvňáčky čekaly ve třídách pestrobarevné kufříky plné školních pomůcek, které tradičně věnuje město. A k tomu ještě další praktické dárky věnované společnosti Penta Hospitals CZ. Ať již pastelky, pouzdra nebo zvýrazňovače společně s kufříky, každý v hodnotě 1350 korun, jistě přijdou prvňákům vhod. Město takto pomohlo rodičům s řešením alespoň jedné z mnoha starostí, které mají s nástupem dětí do školy. V kufřících prvňáci našli kromě jiného barevné školní papíry, fixy, obaly na sešity, modelínu, sešity a další užitečné věcí. Celkem se jedná skoro o čtyři desítky položek. A k dárkům od města i od Penty byly připraveny ještě další - kapsáře a sáčky na přezůvky. O tyto praktické věci se postarala společnost Sokolovská chráněná, kde pracují handicapovaní lidé.

Zdroj: Město Sokolov