Sokolov: Nemocnice obdržela vybavení za milion korun

Více než jeden milion korun stálo přístrojové vybavení a různé pomůcky, které sokolovská nemocnice pořídila díky daru Města Sokolov. To přispívá na koupi lékařských přístrojů na základě uzavřené dohody, kterou plní každý rok.

„Dar města Sokolov je důkazem toho, že si město péče, kterou pacientům každý den dáváme, váží. Vybavení jsme průběžně pořizovali během celého roku. Největším nákladem bylo pořízení antidekubitních matrací pro oddělení následné péče, internu a ortopedii. Dále jsme pořídili vozíky pro pacienty, vyšetřovací lehátka, chodítka a odsávačky,“ jmenuje tisková mluvčí nemocnice Markéta Singerová.

Jedná se o mnoho zdravotnických přístrojů a nemocničního vybavení, které ulehčí práci zdejším zaměstnancům. Oceňují je pacienti na všech odděleních sokolovské nemocnice. Mezi pořízené předměty také například patří novorozenecká postýlka pro dětské oddělení za téměř šedesát tisíc korun, polohovací křeslo pro ambulanci bolesti nebo vyšetřovací lehátko na sonografii.

Nové přístroje a pomůcky jsou té nejvyšší kvality a lékařskému personálu ulehčí jejich život a leckdy uvolní ruce pro činnost, která pacientům může zachránit život.


Zdroj: facebookové stránky Nemocnice Sokolov