Sokolov: Noví žáci Policejní školy složili slib (TV Západ)

Slavnostní zahájení školního roku dalšího ročníku Vyšší policejní školy a Střední policejní školy Ministerstva vnitra v Praze, pobočky Sokolov proběhlo v úterý 3. září v prostorách Městského domu kultury. Ve foyer byla nejprve zahájena dvojice armádních výstav.

První s názvem Ten druhý život zachycuje na fotografiích vojenské mise – Tobruk – Bagram, operace v Afghánistánu a také pohled do života lidí v prostoru nasazení. 

Druhá výstava je věnována výročí 100 let vojenské geografie a hydrometeorologie. 

V divadle pak za účasti hostů z Ministerstva vnitra, Karlovarského kraje, Policie a také rodičů, složili žáci 1. ročníku slavnostní slib. 

„Pro město Sokolov samozřejmě policejní škola znamená velký krok dopředu. Myslím si, že každé město by si přálo školu s tak velkou prestiží a s kvalitními studenty, kteří mají v životě opravdu veliké uplatnění. A pokud zůstanou u policie, tak my všichni, kdy jsme v nějaké krizi a potřebujeme pomoc, tak policii voláme,“ uvedla starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Škola našla v Sokolově skvělé zázemí a spolupráci s partnery je na vysoké úrovni.

„Rozhodně iniciativa a snaha je maximální. Řekl bych, že to drhne na běžných provozních problémech, které se vyskytnou úplně všude. Ale pokud se chce, tak se vždy dokáže věc vyřešit a docílit kýženého výsledku. Věřím, že to bude i v tomto případě. Nemohu si stěžovat, v žádném případě. Takže jsme spokojeni,“ potvrdil ředitel školy Zdeněk Jedlička. 

Oproti loňsku se počet nováčků zdvojnásobí.

„Letos nastoupí dvě třídy – 52 dětí. A jak si vedou ti, kteří studují? Tam je zatím jedna třída z loňského školního roku. Všichni žáci uspěli, bohužel jen jeden ty nároky nezvládl, tak musí ze školy odejít, protože my z těch nároků slevit nemůžeme. Držíme jakousi standardní kvalitu. Takže jeden odešel a všichni ostatní úspěšně nastoupí teď do druhého ročníku,“ doplnil informace Jedlička. 

Policejní škola působí v areálu Integrované střední školy a žáci jsou ubytováni ve výškové budově hned vedle. Karlovarský kraj také usiluje, aby do města a regionu přibyla i střední vojenská škola.