Sokolov: V kostele sv. Antonína Peduánského proběhla svatební módní přehlídka

V úterý 19. března 2019 proběhla v Klášterním kostele sv. Antonína Paduánského pohádková akce s názvem Svatební odpoledne nejen pro budoucí nevěsty. Módní přehlídka svatebních šatů, během níž se návštěvníci cítili jako v pravém americkém salónu připravila taneční skupina Glamour a Městský dům kultury Sokolov společně se Svatebním salónem Emílie Karlovy Vary, Střední živnostenskou školou Sokolov a FK Baník Sokolov.

Akce zaplnila všechna sedadla v Klášterním kostele včetně balkónu a přilákala nejen něžné pohlaví, ale v sále sedělo i mnoho pánů. Studenti SŠŽ Sokolov oboru Aranžér připravili nádhernou výzdobu sokolovského kláštera. V předsálí mohli návštěvníci načerpat inspiraci pro nadcházející svatební veselí. Žáci SŠŽ Sokolov oboru číšníci totiž připravili hned několik ukázek slavnostních svatebních tabulí. Obor cukrářů připravil nejen ukázku speciálně navržených dezertů pro tuto akci, ale především se postarali o přípravu nejrůznějších dortíků a sladkých zákusků, které si mohli návštěvníci přímo na místě zakoupit a ochutnat. To, že sladké dobroty byly vydařené dokazovalo vyprodání do posledního ovocného košíčku.

Obor kuchařů SŠŽ Sokolov zajistil pohoštění návštěvníků v podobě kávy a jiných nápojů. Žákyně studující obor kadeřnice a kosmetička během příprav zkrášlily modelky, které v tento slavnostní večer předváděly svatební šaty a nechyběla mezi nimi ani Barbora Petráčková, která uspěla na Mistrovství Evropy Koruna kreativity, kde získala 1. místo. Pohádkovým večerem diváky prováděl Jan Picka, který společně s vedoucí TS Glamour Janou Anderlovou celý večer také zahájil. Budoucí nevěsty mohly během celého večera sledovat nejen módní přehlídku, ale zároveň měly možnost sledovat práci dvou vizážistek Lucie Gregorové a Ivety Záhalkové Vítkové, které líčily modelky přímo na místě.

Svatební salón Emilie Gvoždíkové oblékl do nádherných obleků a šatů všechny modely od nejmenších dětí, po dámy zralé rovnou k svatebnímu oltáři. Úchvatné svatební šaty doplnily nádherné kytice vytvořené v květinářství Pampeliška Sokolov. Přehlídku tanečními vystoupeními doplnila jak Taneční skupina Glamour ve všech věkových kategoriích, tak také taneční pár z Tanečního klubu MDK Sokolov Šimon Oswald a Soňa Škardová, kteří zatančili Waltz a Rumbu.


Zdroj: město Sokolov