Sokolovsko: Kontroly chatových oblastí

Během měsíce února proběhlo na Sokolovsku hned několik akcí zaměřených na kontrolu chatových oblastí a také kontroly zahrádkářských kolonií. I přes velmi nepříznivé počasí policisté zkontrolovali i těžko dostupné oblasti, kde mají lidé své chaty nebo zahrady.

Preventivních akcí se zúčastnilo téměř deset policistů z Obvodního oddělení Loket a Kraslice, přičemž zkontrolovali téměř 150 rekreačních objektů. Mezi zkontrolovaná místa patřila například zahrádkářská kolonie Kateřina v Lokti a v Novém Sedle malá Anna. Dále chatové oblasti Žlutá řeka v Lokti a Dvory. Policisté na Kraslicku zkontrolovali chatovou oblast v části Sněžná, Mlýnská, Liboc, Nová Ves, Nancy a Sklená. Další pak obce Bublavu a Stříbrnou. Policisté při kontrolách zjistili, že všechny objekty jsou řádně zabezpečeny a nedošlo u nich k žádnému poškození.

Tyto kontroly se provádějí z preventivních důvodů, aby policisté předešli páchání trestné činnosti, jako například vloupání do objektů a následnému pátrání po odcizených věcech. V podobných kontrolách budou policisté v Karlovarském kraji i nadále pokračovat.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová