Špičák zve na parádní lyžovačku

Podmínky pro lyžování v největším areálu Plzeňského kraje – Ski&Bike Špičák, jsou už několik týdnů výborné a měly by vydržet i v nastávající dekádě.

Na sjezdovkách šumavského Špičáku pak aktuálně leží mezi 30 – 70 centimetry sněhu (v průměru 40 cm). Všechny sjezdovky i vleky jsou v provozu od 8,30 do 16 hodin.

„Díky nočním mrazům, které přetrvávají i během časného dopoledne je lyžování za slunečného počasí parádní především do oběda. Sjezdovky jsou v tuto dobu tvrdé a drží. Odpoledne už jsou teploty nad nulou, takže sníh nataje,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. 

Návštěvní vrcholy pak kopírují denní podmínky. Většina lyžařů je na svazích od 9,30 do cca 12 hodin, pak počty klesají. Návštěvnost si stále díky turnusům jarních prázdnin (tento týden je ze spádových okresů mají např. Klatovy) drží vysokou únorovou křivku. V pracovních dnech týdne tady lyžuje okolo 1500 lidí, o víkendech okolo 2000.

Areál skrze vlastní test centrum (sídlí v půjčovně) již aktuálně nabízí možnost testování nových modelů lyží určených pro příští zimní sezonu 2022/23 (pozn: značky Rossignol). Mimo sjezdových včetně dětských si lze ze zdejšího sortimentu půjčovny pak vyzkoušet i snowboardy, běžky, ale i sáně, sněžnice nebo Fate Bike (speciální kolo na sníh). Půjčovna má v nabídce samozřejmě i veškeré potřebné obutí, helmy nebo chrániče páteře.       

Večerní lyžování se tady pravidelně koná každý pátek, sobotu a středu vždy od 18,30 hodin na osvětlené Spodní Šanci.