Sportmanie v Plzni vrcholí

V sobotu a v neděli vyvrcholí v amfiteátru a parku za OC Plzeň Plaza letošní Sportmanie. Od soboty 15. srpna ji až do pátku 21. srpna ji navštívilo kolem 25 tisíc lidí.

Pořadatelé celou dobu přísně dodržují vládní opatření; akce je rozdělena do tří samostatných sektorů, u vstupu do každého z nich je počitadlo, které sleduje aktuální stav návštěvníků. Dnes bude Sportmanie otevřena od 10 do 20 hodin, zítra, kdy akce definitivně končí, od 10 do 16 hodin. V neděli – poslední den Sportmanie Plzeň 2020 – se ještě uskuteční pravidelná rozcvička pro každého, začíná se v 8.00 a v 9.00 hodin.

Také pátek nabídl bohatý doprovodný program. Hned ráno při rozcvičce pro seniory zavítalo do amfiteátru vedení centrálního obvodu, který převzal nad pátečním programem záštitu. Starosta David Procházka a místostarostové Petr Baloun a Stanislav Šec se dokonce aktivně zapojili do cvičení a absolvovali část lekce, za což si od cvičících vysloužili spontánní potlesk.

Živo bylo i na více než 40 sportovních stanovištích, kde si mohou zájemci pod odborným vedením vyzkoušet na vlastní kůži různé sporty. Například u stolních tenistů se uskutečnila exhibice medailisty z mistrovství světa a mistra Evropy Jindřicha Panského. Mistr Evropy si zahrál například proti starostovi MO Plzeň 3 Davidu Procházkovi.

Na hlavním pódiu zaujala fotbalová brazilská show s několikanásobným mistrem světa a Evropy ve freestyle footbagu Janem Honzou Weberem a velkému zájmu se těšilo také speciální představení integrovaného záchranného systému včetně možnosti prohlídky vozidel zdravotnické záchranné služby, hasičů i policie.

O víkendu pokračuje snaha dětí do 15 let získat na Sportmanii Plzeň 2020 kompletní medailové puzzle, složené z bronzové, stříbrné i zlaté medaile. Za první tři dny vydali pořadatelé 2 300 bronzových, v dalších třech dnech zhruba 3 200 stříbrných a jen včera na 800 zlatých medailí, které mohou po splnění jednoduchých podmínek získávat ještě v sobotu i v neděli.

V sobotu v 18 hodin naposledy odstartuje tradiční společný výběh v rámci akce Rozběháme Česko a také soutěžní běh na 500 metrů pro děti a na 5 km pro dospělé Rozběháme Sportmanii Plzeň. Výsledky téhle soutěže budou vyhlášeny na hlavním podiu zítra, v neděli 23. srpna.

„V sobotu budeme pečlivě sledovat počasí, jelikož hlásí silný déšť a je možné, že budeme muset na nějakou dobu areál uzavřít. Velice se těším na vyhlášení charitativního běhu a překvapení, které pro všechny chystáme – nedělní pěnovou party,“ uvedl Přemysl Švarc, vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání.

Záštitu nad sobotním programem převzal MO Plzeň 7, vstup na Sportmanii Plzeň 2020 je zdarma.

Podrobnější informace naleznete na sport.plzen.eu.


Štítky: sportmanie