Teplárna obhájila D&B Top Rating i v čase radikálních změn

Teplárna České Budějovice je v nadstandardní ekonomické a finanční kondici a pro obchodní partnery představuje spolehlivého partnera. Potvrzuje to mezinárodně uznávaný certifikát D&B Top Rating, který nyní městská firma obhájila počtvrté po sobě podle metodiky nadnárodně respektované korporace Dun & Bradstreet.

"Je to dobrá vizitka práce našich zaměstnanců i kvalifikovaného přístupu vlastníka, jímž je město České Budějovice. Takové hodnocení vynikne zejména v této době, poznamenané obrovským tlakem Evropské unie na řešení klimatických změn. A také současným stavem české ekonomiky ovlivněné covidovou pandemií. Podnikatelské prostředí se významně mění a bude se měnit dál,“ říká Tomáš Kollarczyk, místopředseda představenstva teplárny.

Kvalitní informace o firmě tak pro zákazníky a obchodní partnery znamenají bonus navíc, neboť certifikát D&B Top Rating potvrzuje solventnost jeho držitele. Klient tak ví, že dodávanou tepelnou energii získává od prověřené firmy za udržitelnou a dostupnou cenu.

„Právě cenotvorba je v této době náročná, protože se v souvislosti s ochranou klimatu mění evropská i národní legislativa, rekordně zdražují emisní povolenky a mění se i ceny komodit. To ustojí jen velké, finančně zdravé firmy s jasnou vizí, jak v krátké budoucnosti dekarbonizovat a vyrábět energie ze skutečně bezemisních zdrojů a lokálních obnovitelných paliv. A to my v podobě Strategie pro zelené město máme,“ říká Tomáš Kollarczyk.

Pro zákazníky je ocenění pomocným signálem, že dodávaná tepelná energie ze systému centrálního zásobování bude nadále nabízena za udržitelnou a dostupnou cenu. Skladba zdrojů a cenotvorba je totiž poměrně odolná vůči tržním výkyvům jednotlivých komodit.

TOP Rating mohou získat jen firmy, které si nejvyšší možné hodnocení rizikového faktoru udržely nepřetržitě 12 měsíců v řadě a nemají závazky déle než 30 dnů po lhůtě splatnosti. Společnost Dun & Bradstreet, podle jejíž metodiky hodnocení probíhá, je globálním lídrem v oblasti poskytování dat o firmách a analytiky.