Tip na zážitek: degustační menu s pivním párováním v Prazdroji

Šéfkuchař Michal Göth patří již několik let mezi velká jména české gastronomie. V současně době vládne kuchyni vyhlášeného beskydského Miura hotelu, odkud se v únoru vydá do Plzeňského Prazdroje.

Aby tu společně s šéfkuchařem tamní Hospody Na Spilce Lukášem Holým předvedli vrcholné kuchařské umění.  Jejich pětichodové degustační menu včetně pivního párování, o které se postará experimentální pivovar Proud, se bude podávat 22. 2. od 19.00 v reprezentačním sále Secese.

V rámci do detailu vyladěných pěti chodů hosté ochutnají netradiční kombinace různých druhů masa, lokálních surovin a dalších prvotřídních ingrediencí. Na úvod kimchi z kapra z Plzeňských sádek, jako první předkrm následuje vepřová kotleta z Přeštíka s fermentovaným pepřem a zázvorem, škvarkový knedlíček, pyré z Křimického zelí, křupavá šalotka. Druhý předkrm sestává z nadívaného husího krku, omáčky z černého piva z pivovaru Proud, piklované barevné kořenové zeleniny, jablka a perníkové ruměnky. Hlavní chod překvapí originálně pojatým “ptáčkem“ – presované hovězí žebro, fregola s houbami, mufloní klobáska, kvašáky, pikantní uzené žloutky, rýžový chips. Na závěr se bude podávat čokoládový větrník plněný krémem z tvarůžků a bílé čokolády, pivní oplatek.

V celkové ceně 1 450 Kč / osoba není zahrnuta konzumace nápojů mimo nápojů pro pivní párování. Online prodej vstupenek na degustační menu s pivním párováním: https://tickets.prazdroj.cz/degustacni-menu-s-pivnim-parovanim