Tísňová linka 112 ve čtvrtek slaví, hasiči v OC Plzeň dají obrázek za obrázek

Ve čtvrtek 11. února 2016 si Evropané opět připomenou Evropský den linky 112. Prostřednictvím tohoto jednotného evropského čísla tísňového volání se lidé v nouzi mohou dovolat pomoci záchranářů, a to ve všech státech Evropské unie.

11. únor (11. 2.) byl oficiálně prohlášen za „Evropský den linky 112“, aby se zvýšila povědomost občanů EU o jednotném evropském čísle tísňového volání 112. Stalo se tak 11. února 2009 po podepsání společné deklarace Evropské komise, Evropského parlamentu a Rady EU. 

V Plzeňském kraji se Evropský den tísňové linky 112 se bude slavit tradičně v Obchodním centru Plzeň na Rokycanské ve čtvrtek 11. února 2016 od 13:00 do 18:00.

Operátor tísňové linky 112, tisková mluvčí a koordinátorka preventivně výchovné činnosti HZS Plzeňského kraje stejně jako v loňském roce budou rozdávat dárkové předměty a poskytovat informace:
- co je to tísňová linka 112 a kdy na ní volat (informace o ostatních tísňových linkách),
- jak správně nahlásit mimořádnou událost,
- proč je zneužívání tísňové linky nebezpečné,
- o zapojení Plzeňského kraje do programu Hasík.CZ (preventivně výchovná činnost v oblasti požární ochrany).
Jako bonus s operátorem tísňové linky 112 si mohou zájemci vyzkoušet simulaci volání na tísňovou linku. Učitelé i rodiče se dozví, jak jak působit na děti v oblasti preventivně výchovné činnosti formou her.   

Všichni mohou získat drobné ceny od hasičů a dárky, které věnovalo Obchodní centrum Plzeň.

I letos vyhlašují hasiči akci „OBRÁZEK ZA OBRÁZEK“

Každý, kdo přinese hasičům během tohoto odpoledne do OC Plzeň na Rokycanské obrázek s hasičskou tematikou, dostane na oplátku obrázek nebo plakát. Nezáleží na formátu, ani na technice.