Ulice Tichého bude rekonstruována - přesněji kanalizace, dostane i nový vodovod

Sítě na žabovřeské ulici Tichého, sloužící lidem už od první republiky, čeká generální obnova. S pracemi, pro něž dnes brněnští radní vybrali zhotovitele, se má podle plánu začít v půlce října.

Dělníci na ulici Tichého zrekonstruují zhruba 400 metrů kanalizace a vymění obdobnou délku vodovodu; další stovky metrů sítí tvoří přípojky k jednotlivým domům, kterých se rekonstrukce také týká. Po dokončení prací pod zemí budou v ulici obnoveny komunikace a chodníky. Celá investice vyjde na 28,8 milionu korun bez DPH – právě s touto cenou vyhrála výběrové řízení firma IMOS Brno, a. s.

„Ulice Tichého patří k dalším oblastem, kde jsou ještě staré, prvorepublikové sítě – kanalizace pochází z roku 1933, vodovod je dokonce ještě o devět let starší a jsou tím pádem na hranici životnosti. Ani kvalitní a poctivé výrobky nemohou vydržet věčně, navíc se u těchto starších sítí dnes mnohdy potýkáme s nedostatečnou kapacitou. Na obnově vodohospodářské infrastruktury pracují Brněnské vodárny a kanalizace soustavně, momentálně například v lokalitě Křížkovského nebo Solniční,“ doplnila primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Podle smlouvy začnou práce v polovině října a trvat budou 34 týdnů. Hotovo by tedy mělo být zhruba v půlce roku 2022.