Ústecký kraj podpořil Noc vědců na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

V prostorách Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem se konala akce pod názvem Noc vědců. Univerzita se tím připojila k celorepublikové aktivitě, která v jeden večer oživuje stovky vysokých škol a vědeckých institucí pro veřejnost a zpřístupňuje jim vědu formou popularizačních přednášek a nechává nahlédnout pod pokličky vědeckých laboratoří.

Zástupci Ústeckého kraje a Inovačního centra Ústeckého kraje v rámci této akce prezentovali na stánku a prostřednictvím videostopů projekt „Podpora a rozvoj inovačního prostředí v Ústeckém kraji II“ reg. č. projektu: CZ.02.2.69/0.0/0.0/18_055/0014194, spolufinancovaný z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání, který je realizován odborem podpory podnikání, inovací a transformace Krajského úřadu Ústeckého kraje, a značku Ústecký kraj #Nový start. 

Smyslem prezentace na stánku bylo seznámit veřejnost zajímající se o vědu, studenty a mladé vědecké pracovníky s aktivitami projektu a zpropagovat značku #Nový start, pod níž se např. pořádají různé tematicky zaměřené akce nebo připravují videospoty s cílem zdůraznit význam partnerské spolupráce mezi univerzitou Ústeckým krajem a Inovačním centrem Ústeckého kraje. Tyto subjekty v rámci realizace projektu „Podpora a rozvoj inovačního prostředí v Ústeckém kraji II“ mimo jiné podporují také mladé vědecké pracovníky a jejich spolupráci s podnikatelskými subjekty formou cílených dotací a tím obecně spoluutvářejí inovační ekosystém v regionu Ústeckého kraje.