V koloně Convoy of Liberty lidé v neděli uvidí přes 200 kusů vojenské techniky

Přes 200 vojenských historických vozidel a techniky vyrobené do roku 1945 v USA, Kanadě a Velké Británii, ale i vozidla reprezentující Československou samostatnou obrněnou brigádu nebo současnou americkou armádu projedou v neděli konvojem.

Convoy of Liberty vyjede 7. května v 11 hodin ze Sukovy ulice po trase Klatovská třída, sady Pětatřicátníků, Tyršova ulice, veteráni s prvními 60 vozidly konvoje budou pokračovat na náměstí Republiky přes sady 5. května, kde setrvají do 14 hodin.   

V čele konvoje se objeví tanky Sherman, Jackson a Stuart, obrněné průzkumné šestikolky
M8 Greyhound, vozy Dodge nebo samohybná houfnice Sexton, která se v Plzni představí poprvé. Z džípů návštěvníky oslav pozdraví američtí i belgičtí veteráni. Součástí kolony bude 15 vozů reprezentujících Československou samostatnou obrněnou brigádu, mezi nimi Ford Canada, Bedford, Fordson a Austin Tilly. Současná americká armáda se představí dvěma průzkumnými vozidly Stryker. Mimo konvoj si mohou návštěvníci techniku prohlédnout v parku za OC Plzeň Plaza a v Proluce, kde se budou po celou dobu slavností prezentovat kluby vojenské historie. Nad konvojem přeletí v 11:30 hodin letouny Armády České republiky.