V Losiné majiteli někdo pokácel šest vzrostlých stromů

Kdosi poškozenému pokácel stromy, aniž by o to někoho požádal. Nejen že pokácel, ale i odcizil. Ze soukromého pozemku zmizela třešně, buk a borovice.

Zloděj po sobě zanechal 6 pařezů a poražené vzrostlé stromy si odvezl neznámo kam. Poškozenému způsobil hmotnou škodu za necelé tři desítky tisíc korun. 

Zloděj se vydal pro svůj lup na soukromý pozemek v obci Losiná, kde se rozhodl svůj čin spáchat. Jeho cíl byl zřejmě jasný, poněvadž se na to musel "vystrojit", a to minimálně motorovou pilou. K tomuto protiprávnímu jednání mělo dojít v době od 15. do 19. března 2022. Při kontrole na pozemku poškozený zjistil, že pachatel po sobě zanechal 6 pařezů, na kterých před tím stály vzrostlé stromy o celkové výměře necelých 9 m3 za necelé tři desítky tisíc korun, jež pokácel. Poškozený přišel o třešně, buky a borovice. Policisté se případem zabývají, zjišťují a prověřují získané poznatky a trestní věcí krádeže se zabývají. Dále pracují na ztotožnění pachatele, jemuž může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.