V Plzni byl nejrychlejší cyklokrosař Michael Boroš

Sedmý a zároveň dvojnásobně bodovaný díl GIANT LIGY v Plzni se jel i za účasti majitele firmy Kolokrám, který je stále aktivním cyklistou. Podzimní počasí jako by si v Plzni Jakub Svoboda předobjednal.

Nakonec bylo slunečno, 19 °C a uklidnil se i silný vítr.  V  Plzni na kriteriu jsme tak mohli tentokrát vidět po delší pauze i cyklokrosaře z Tábora.

Sportovní odpoledne v Plzni na Rapidu odstartovala nejdříve mládež v kategoriích starší žáci, žákyně a kadeti, juniorky. Závod se jel opět jako Velká cena Roman Kreuziger Cycling Academy.

Po mládežnických kategoriích odstartoval závod elite na 60km. Startovní pole se drželo pohromadě a body se dělily v jednotlivých bodovacích spurtech. Velice aktivní byl v bodovačkách Jan Ryba (AC SPARTA PRAHA) a rychle se dostal do vedení v závodě. Na 15. km pak sólově odskočil Jonáš Vojtěch (LAWI Stars – GIANT) a i on si dobře nabodoval. Stačilo mu to tak na celkové šesté místo a automatický postup mezi deset nejlepších do závěrečného vloženého závodu, který se jel jako vylučovací závod. Na 30. km pak ještě odskočila velice silná dvojice jezdců Martin Boubal a Michael Boroš. Vzornou spoluprácí si nasbírali slušnou porci bodů, která nakonec rozhodla závod. Ač se ke konci snažili jezdci týmu Sparty ještě pomoci právě Rybovi, ten pak o jediný bod skončil nakonec druhý za vítězným Michaelem Borošem.

V soutěži aktivity Bageterie Boulevard prestige byl nejlepší Richard Habermann, který nasbíral čtyři prémiové body a oblékl se do puntíkovaného desu nejaktivnějšího jezdce. Díky dvojnásobnému ohodnocení se příště v roli lídra seriálu představí Jan Ryba.

Juniory vyhrál Vojtěch Církva (RKCA) nasbíral 7b a nominoval se tak jako desátý do vloženého vylučovacího závodu. Kategorii Masters jezdce nad 40 let vyhrál Petr Ruman (CYKLO ATOM) 1b. Ženy ve spurtu rozhodla Hana Heřmanovská (SaF Zéisseng / ASC - Immo Losch).

Závěrečný vložený závod pro nejlepších 10 jezdců z Velké ceny Kolokrámu pak vyhrál po dramatické koncovce Jonáš Vojtěch (LAWI Stars – GIANT) a odvezl si z Plzně finanční prémii od firmy ELTECH.cz


Michael Boroš v cíli:
„Bylo to hodně těžký, ze začátku se mi vůbec nedařilo bodovat, pak jsme odjeli s Boubalem a to mi hodně bodově pomohlo. Ke konci jsem se to snažil jen hlídat, ale proti „Sparťanům“ to nebylo vůbec jednoduchý.“

Další díl Giant Ligy 2021 pokračuje tradičně v úterý 31. srpna v Plzni, ve sportovním areálu SK RAPID.

foto: tomáš tesař