V Plzni na Grand Prix byl nejlepší Jan Ryba

Šestý díl GIANT LIGY v Plzni se jel opět za letního počasí, kdy teploměr na Rapidu ukazoval před startem 24 °C. A v Plzni na kriteriu jsme mohli tentokrát vidět po delší pauze Petra Kelemena (Elkov Kasper).

 Ten se v soutěži aktivity oblékl do puntíkovaného dresu nejaktivnějšího jezdce měsíce července.

Sportovní odpoledne v Plzni na Rapidu odstartovalo netradičně ve středu, neb v úterý závodili na jedinečném oválu v Plzni na Doubravce handicapovaní sportovci.

Grand Prix Marles se rozjel ve vysokém tempu hned od startu, kdy všechny překvapil aktivitou Jonáš Vojtěch (LAWI Stars – Giant) a dostal se bodově do vedení. Bodovou ztrátu začal rychle díky týmu stahávat Jan Ryba, kterému se po 17 kolech podařilo navíc právě s Vojtěchem a Brňákem (AC SPARTA) poodskočit pelotonu. Pravidelnou dělbou bodů se pak podařilo Rybovi postupně dostat do vedení. Uprchlíci pak po 7 kolech byli pohlceni pelotonem, kde tahali hlavně jezdci týmu Dukly Praha. 

A právě Pavel Kelemen (Team Dukla Praha) a Petr Kelemen (Elkov Kasper) se nakonec přetahovali v soutěži aktivity o puntíkovaný dres Bageterie Boulevard prestige. Dres si nakonec oblékl mladší bratr Petr Kelemen, který nasbíral 5b na prémiích.

Díky koncovkám bral Petr Kelemen i třetí místo celkového hodnocení. Z vítězství se nakonec mohl radovat Jan Ryba (AC Sparta Praha).

Juniory vyhrál opět Milan Kadlec (TEAM DUKLA PRAHA) nasbíral 9b. Kategorii Masters jezdce nad 40 let Petr Ruman (CYKLO ATOM) 1b. Ženy nestartovaly.

Jan Ryba v cíli: „Děkuji klukům z úniku, že jsme férově střídali a mně to pomohlo k bodům a nakonec jsem vyhrál dnešní závod.“

Další díl Giant Ligy 2021 pokračuje tradičně v úterý 24. srpna v Plzni, ve sportovním areálu SK RAPID. 

foto: tomáš tesař