V Sadech míru přibude 70 vzrostlejších stromů (TV Západ)

Chebské Sady míru v centru prošly před čtyřmi lety nákladnou revitalizací za 10 milionů korun, při které byly obnoveny chodníky i mobiliář. Odstranila se také část dožilých stromů a k dalšímu kácení došlo i v nedávné době. Na letošní rok se naopak chystá výrazná výsadba stromů nových.

"Při různých poryvech větru došlo i k padání větví, takže jsme museli přikročit k tomu, že jsme objednali dendrologický posudek. Ten nám ukázal, že ty stromy tam jsou nevhodné a jsou nebezpečné, některé, takže jsme přistoupili k jejich poražení. To probíhalo v době vegetačního klidu. A teď je potřeba, aby se park nějakým způsobem zrevitalizoval, takže jsme vypsali výběrové řízení, ve kterém jsme měli jednu nabídku ve výši 1,4 milionu korun. A bude tam vysázeno 70 nových stromů. Ty už budou vzrostlejší, nebudou to malé stromy, budou vzrostlé," popsal místostarosta Chebu Jiří Černý. 

Z drtivé části budou v Sadech míru vysazeny listnaté stromy -  břízy, okrasné třešně, javory, jírovce či duby, ale přibude i pár borovic. Zakázka by měla být hotová do poloviny letošního roku.