V Třebíči začne velký jarní úklid

Od pondělí 22. března do středy 5. května 2021 bude v Třebíči probíhat velký jarní úklid chodníků a vozovek. Radnice kvůli aktuální epidemiologické situaci zvažovala možnost, že čištění ulic proběhne v podobném režimu jako v loňském roce, kdy pandemie začala. Tedy bez plošného úklidu vozovek, kvůli parkujícím autům. Letošní zima však byla tužší, bylo hodně mrazivých dnů a na silnicích je hodně inertního posypu. Pokud by nebyl posyp dobře uklizen, v ulicích by zůstalo spoustu prachu a nepořádku.

Blokové čištění budou, stejně jako zimní údržbu, provádět dvě společnosti. Sever bude čistit společnost ČIKOM, jih společnost KLEE.

Úklidové firmy budou čistit město podle časového rozvrhu, vždy v době od 7 do 17 hodin. Nejméně týden před začátkem čištění budou komunikace a parkoviště v jednotlivých ulicích označeny přenosnými dopravními značkami Zákaz stání nebo Zóna s dopravním omezením, s napsaným textem dle doby platnosti.

Provozovatelé, řidiči a majitelé vozidel jsou povinni odstranit svoje auta z komunikace do doby začátku čištění. Odbor komunálních služeb města a provádějící firmy žádají občany, aby ve vlastním zájmu ve dnech čištění na komunikacích neparkovali, jinak se vystavují nepříjemnostem spojeným s odtahem vozu.

Komu bude vozidlo odtaženo, ať se obrátí na městskou policii, Bedřicha Václavka 59/11, telefon 568 896 383 nebo 603 859 512. Cena za odtah auta je tisíc korun za nedokončený odtah, 2 tisíce za dokončený a 3.500 korun zaplatí ten, kdo si nechá auto vrátit zpět.

Tabulku s rozpisem denního čištění najdete na webu města www.trebic.cz, v sekci Informace pro občany.

Zdroj: tisková zpráva, město Třebíč
Zdroj foto: město Třebíč