Valy: U obce narazil do stromu. Nadýchal 3,31 promile

Dopravní policisté z Chebu byli dne 10. ledna 2018 ve večerních hodinách přivoláni k dopravní nehodě na silnici III. třídy poblíž obce Valy.

K dopravní nehodě mělo dojít tím, že sedmatřicetiletý řidič vyjel s vozidlem vpravo mimo pozemní komunikaci a následně narazil pravou částí vozidla do stromu. Po příjezdu policejní hlídky z Mariánských Lázní byla u řidiče provedena orientační dechová zkouška. Policisty byla naměřena hodnota 3,31 promile alkoholu v dechu a opakovanou zkouškou shodná hodnota. Řidič se policistům na místě k požití alkoholu před jízdou doznal. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo a škoda vzniklá dopravní nehodou nepřevyšuje 15 000 korun. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a po výzvě se řidič podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

prap. Bc. Daniel Dvořák