Ved špičácké louži se vykoupali všichni závodníci, od pondělka se lyžuje levněji

Po třech letech a poprvé od března 2019 (pak „úřadoval“ covid/2021, v roce 2020 i v kombinaci se špatným počasím) se na šumavský Špičák v sobotu 12. března vrátila populární Jízda přes louži.

Šestnáctý ročník divácké atrakce odstartoval ve Ski&Bike Špičák v 15,30 hodin poblíž kiosku U Sekyrek (na dojezdu sjezdovky číslo 2 U Zalomeného). Ve třech kategoriích se představilo  28 otužilců na lyžích, 26 na snowboardu a 5 speciálních „plavidel“, z nichž byly tři rakve…. (jedna automobilová, v klasické se loučil jeden z mládenců se svobodou). Nakonec se zhruba ve 20 metrů dlouhém a 1,3 metru hlubokém „bazénu“, s vodou z blízkého horského potoka o teplotě těsně nad nulou vykoupali po postupném snižování nájezdu úplně všichni.

Vítězství bral a králem špičácké zimní sezony se stal ten, kdo dojel v posledním kole louží nejdál, než klesl ke dnu. Jela se 4 kola lyží a snowboardů a jedno speciálů na závěr. Odhadem akci sledovalo okolo 1500 lidí podél celé trati. 

Od pondělí 14. března se zimní sezona 2021/22 ve Ski&Bike Špičák přehoupne do své závěrečné fáze i se snížením cen skipasů v rámci ceníku vedlejší sezony: https://lyzovani.spicak.cz/cz/sekce/skipassy-18/