Víkendové tipy: Brány otevírá Škodovka, zve i festival na náplavce

Třetí srpnový víkend v Plzni přináší relax na říčním břehu i zábavu pro sportovní nadšence.

Unikátní příležitost mají zájemci o historii slavné Škodovky, které v sobotu a neděli zaveze do průmyslového areálu speciální vlak na komentovanou prohlídku. Sportovní akce Sportmanie nabídne návštěvníkům desítky stanovišť s nejrůznějšími disciplínami. Multižánrový festival Náplavka k světu oživí nábřeží ve městě a nabídne odpočinek u řeky.

Vlakem do Škodovky
Speciálním vlakem přímo mezi historické budovy kováren a hutí zamíří návštěvníci komentované prohlídky plzeňské Škodovky. Akce je součástí festivalu Industry Open, který otevírá jinak nepřístupné industriální památky v Plzni a okolí. Komentované vyjíždky startují tuto sobotu a neděli několikrát za den na nádraží Plzeň – Jižní Předměstí a představí historii slavného strojírenského podniku. Akce se bude opakovat ještě během posledního srpnového víkendu.

Sportmanie
Pořádnou nálož sportovního vyžití chystá na druhou polovinu srpna festival Sportmanie v Plzni. V parku za obchodním centrem Plaza si děti i dospělí mohou vyzkoušet desítky sportovních disciplín. Kromě tradičních sportů bude letos v nabídce i tanec, lukostřelba, šerm nebo jízda na longboardu či paddleboardu. Součástí programu jsou také přednášky nebo autogramiády známých sportovců. Festival Sportmanie se koná od 15. do 23. srpna. Vstupné je zdarma.

Náplavka k světu
Pohodovou letní atmosféru na břehu řeky si lidé v Plzni užijí i v centru města. Festival Náplavka k světu. nabízí dva týdny plné koncertů, workshopů, filmů a slam poetry a pro návštěvníky chystá také lekce jógy a tančírnu. Cílem festivalu je trvale oživit prostranství okolo řek Mže a Radbuzy, naučit sem lidi více chodit a užít si relax u vody. Akce se koná od 12. do 29. srpna v prostoru kolem nové letní kavárny U Ježíška.


Podrobné informace o akcích v Plzni najdete na webu visitplzen.eu.