Vřesová: Na požár stromku upozornil papoušek

Klidnější závěr roku ve srovnání s minulými lety prožívali chodovští hasiči i strážníci. Vánoční svátky totiž ovlivnila vládní opatření a zákaz vycházení.

„Oproti loňsku byly letošní svátky klidnější, nicméně i tak jsme měli ke konci roku několik výjezdů,“ uvedl velitel dobrovolných hasičů v Chodově Jiří Kiss.

Přímo na Vánoce například vyjela jednotka do nedaleké Vřesové, kde vzplál vánoční stromeček.

„Podle majitele bytu na požár upozornil papoušek, který svým křikem rodinu zalarmoval, takže začala ihned hasit. Požár se podařilo rychle zlikvidovat,“ popsal velitel jeden ze zásahů.

O tomto požáru jsme vás informovali zde.

Hasiči pak ještě pomáhali zachránit labuť uvízlou ve výpusti rybníka a den po Novém roce vyjížděli k požáru domu v Rájci.

Více klidu v ulicích města zažívali také strážníci. Důvodem však byla skutečnost, že konflikty se z venkovních prostor přenesly za dveře bytů.

„V průběhu silvestrovských oslav jsme řešili především domácí půtky či sousedské spory. Z celkové pohledu byl závěr roku klidnější,“ potvrdil Ladislav Staněk, velitel městské policie v Chodově.

Dodal, že především v době vánočních svátků působili potíže bezdomovci, kteří u nákupních center popíjeli alkohol, žebrali o peníze a obtěžovali zákazníky.


Zdroj: město Chodov