Z okresů Sokolov a Cheb byl zamítnut vstup ve 203 případech

Za posledních 24 hodin od středy 17. 2. 2021 od 7:00 hodin do čtvrtka 18. 2. 2021 byl zamítnut vstup nebo výstup z okresů Sokolov a Cheb ve 203 případech. Důvody zamítnutí byly stejné jako v předešlých dnech. Nejčastěji se jednalo o turistiku, nákupy, návštěvy známých nebo nevědomost o daném opatření. Občané kontroly respektují a prozatím nedošlo v souvislosti s tímto opatřením k narušení veřejného pořádku.

"Během včerejšího dne jsme v místě kontrolních stanovišť neměli hlášeny žádné problémy s dopravou a nedocházelo téměř k žádným kolonám," uvedl mjr. Bc. Kateřina Krejčí.

Obdobně tomu bylo i na hraničním přechodu Pomezí nad Ohří, kde policisté odkláněli vozidla na parkoviště poblíž mobilního odběrného místa. Mírná kolona zhruba půl kilometru se tvořila na komunikaci číslo I/6 pouze v podvečer směrem k odběrnému místu. Na ostatních hraničních přechodech v Karlovarském kraji se SRN se netvořily žádné kolony.

I v průběhu dnešního dne policisté na české straně budou dohlížet na bezpečnost a plynulost v silničním provozu, celou situaci na místě monitorovat a v případě potřeby regulovat dopravu. K dnešní půl desáté hodině ranní na území Karlovarského kraje nedochází na kontrolních stanovištích téměř k žádným kolonám. Vozidla jsou průběžně odbavována. Na hraničních přechodech se SRN nejsou hlášeny žádné kolony.

"Apelujeme na řidiče, aby se v místech kontrolních stanovišť a v blízkosti hraničních přechodů řídili dopravním značením, zejména snížili rychlost a přizpůsobili ji také aktuální povětrnostním podmínkám, a to zhoršené viditelnosti," dodala Krejčí.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí