Zaměstnanci Krajské zdravotní děkují za krásná srdíčka a další dary, které zdobí atrium ústecké nemocnice

Zaměstnanci Krajské zdravotní, a.s., děkují všem, kteří se připojili k projektu Srdce pro zdravotníky. Srdíčka, která tvořily děti ze 4 ústeckých škol, zdobí atrium Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z. Za krásnou výzdobu děkujeme také dětem z ústeckého Klokánku.

„Projekt vznikl jako podpora zdravotníkům a poděkování za jejich práci. K naší základní škole se připojily děti ze ZŠ Vojnovičova, ZŠ Anežky České a ZŠ a MŠ Jitřní v Brné. Celkem děti vytvořily asi 800 srdcí, z nichž část je v ústeckých trolejbusech a autobusech, a ty velkoformátové zdobí atrium ústecké nemocnice,“ uvedla ředitelka ZŠ Neštěmická Mgr. Marie Čápová.

Děti z mateřské školy v Brné navíc nezůstaly jen u srdíček a zdravotníky potěšily i napečenými perníčky. Poděkování patří také dobrovolníkům z Dobrovolnického centra, kteří pomohli s instalací výstavy v nemocničním atriu.

Dalšími krásnými výrobky pak k výzdobě atria v ústecké Masarykově nemocnici přispěly děti z ústeckého Klokánku. „Tak jako všichni, i Klokánek prožívá nelehké časy. Tetám přibyl nelehký úkol, učit se denně s dětmi a plnit školní úlohy. A také udržovat dobrou náladu a smysluplně využít čas, kdy by byly děti ve škole či školce. V rámci jednoho našeho společného sezení byla dětem vysvětlována situace, kdo pracuje a pomáhá, aby tento vir od nás odešel. Děti samozřejmě nejvíce vnímají práci lékařů, doktorů, sester a blikajících sanitek. A tak vznikl nápad, že jim namalujeme obrázky, uděláme nějaký výrobek, ať vědí, že na ně myslíme. Celá věc se podařila a věříme, že všem, kterým byla určena, udělala alespoň malou radost a potěšila v této těžké době, případně jim do srdíčka poslala trochu té síly do dalších dnů,“ uvedl ředitel Klokánku Ústí nad Labem Mgr. Jiří Sedláček.

Že umějí dary a pozitivní energii rozdávat i zdravotníci pak dokázal kolektiv odběrového centra z ústecké Masarykovy nemocnice, který uspořádal sbírku pro maminky s dětmi z Domova pro seniory a Azylového domu pro matky s dětmi na Severní Terase. „Dětem jsme původně chtěli předat sladkosti na Velikonoce, ale časem se nám sbírka pěkně rozrostla, takže jsme maminkám s dětmi předali také krabice plné oblečení, bot, plen a dalších věcí,“ uvedla za kolektiv odběrového centra Marcela Nováková.

Zdroj: info@kzcr.eu 
Zdroj foto: info@kzcr.eu

Poznámka redakce: 
Užitečné odkazy na PDF ke stažení