Západočeská galerie získala cenu za publikaci Epocha salonů

Západočeská galerie v Plzni získala hlavní Cenu Gloria musaealis v kategorii Muzejní publikace roku 2021 za publikaci Epocha salonů: České salonní umění a mezinárodní výtvarná scéna 1870–1914.

Slavnostní udílení Cen Gloria musaealis se uskutečnilo ve čtvrtek 19. května 2022 ve Smetanově síni Obecního domu v Praze.

Cenu převzal Roman Musil, ředitel Západočeské galerie a spoluautor publikace, dále Aleš Filip, spoluautor publikace a Kateřina Mikšová, šéfredaktorka Galerie a nakladatelství Stará pošta. Publikaci vydala Galerie a nakladatelství Stará pošta ve spolupráci se Západočeskou galerií v Plzni u příležitosti připravované stejnojmenné výstavy, která se bude konat od 28. září 2022 ve výstavní síni Masné krámy Západočeské galerie v Plzni. Knihu lze již nyní zakoupit na pokladnách a v e-shopu ZČG. 

V Masných krámech včera galerie uvedla do života novou publikaci 50 MISTROVSKÝCH DĚL ČESKÉHO KUBISMU ZE SBÍREK ZČG. Publikaci vydalo prestižní londýnské nakladatelství Scala Arts & Heritage ve spolupráci se Západočeskou galerií v Plzni.