Zjistěte, jak to chodí na ekofarmě

Další z akcí projektu Muzea Cheb Pojďte s námi do přírody tentokrát zve účastníky na exkurzi na ekofarmu v Měchově. Farmářky zájemcům vysvětlí a také ukáží, jak vypadá jejich snaha o hospodaření v souladu s krajinou, představí vzácné plemeno krav a připraveny budou také ochutnávky dobrot z místní produkce.

Účastníci uvidí dnes již vzácné plemeno krávy – česká červinka, česká plemena ovcí, českou bílou kozu a koně – slezského norika. Dozví se také, proč je vhodné obnovovat chov původních plemen. Na pastvě se seznámí s prací ovčáckých psů se stádem.

Technicky zdatné jistě potěší také prohlídka vozidla pro šetrné narušování drnu, děti pak krmení zvířat. V závěru si všichni užijí ochutnávku produktů se zaručeně známou historií, protože vznikají přímo na farmě.

Sraz účastníků je v sobotu 7. srpna 2021 v 10 hodin u autobusové zastávky Měchov, kde je možné využít prostor pro zaparkování vozidel. Trasa pak povede pastvinami, remízky a provozem místního ekofarmáře a bude dlouhá zhruba 4 kilometry.

Další informace je možné dohledat na webových stránkách Muzea Cheb.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje