Zoo Praha nabízí možnost podpory ukrajinských zoo koupí „charitativní vstupenky“

„Český lev pomáhá ukrajinským lvům“ – v tomto hesle se nese „Charitativní vstupenka“, jejíž prodej zahájila pražská zoo.

Koupí symbolického vstupného zájemci podpoří válkou ohrožená chovatelská zařízení na Ukrajině.

„Stále vymýšlíme další možnosti, jak podpořit naše kolegy a zvířata v ukrajinských zoologických zahradách. Nově jim tak zájemci mohou přispět koupí symbolické ‚Charitativní vstupenky‘. Veškerý výtěžek putuje na speciální podúčet naší sbírky ‚Pomáháme jim přežít‘, z vybraných peněz pak opět pořídíme potřebná krmiva, materiál a technologie pro ukrajinské zoo. První transport pomoci jsme vypravili již v pondělí a další bude brzy následovat,“ vysvětluje záměr ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Zájemci si mohou vybrat ze čtyř nominálních hodnot „Charitativní vstupenky“ – 100 Kč, 500 Kč, 1 000 Kč nebo 2 000 Kč. Symbolická vstupenka má formu daru a zakoupit si ji je možné na webové stránce: https://help-zoos-ukraine.zoopraha.cz/. Jako poděkování obdrží dárci banner s motivem projektu, který mohou použít na sociálních sítích a pomoci tak se šířením povědomí o sbírce.

„Naši kolegové na Ukrajině při péči o zvířata čelí nástrahám války s nejvyšším nasazením a odvahou. Chtěli jsme proto, aby tomu odpovídal i vizuál vstupenky. Jasným symbolem se tak stali naši lvi,“ vysvětluje vzhled „Charitativní vstupenky“ odborný poradce pro marketing a PR Zoo Praha Vít Kahle.

Kromě „Charitativní vstupenky“ nabízí pražská zoologická zahrada několik možností, jak mohou zájemci podpořit válkou ohrožená chovatelská zařízení na Ukrajině. Již od minulého pondělí mohou přímo přispět na speciální podúčet sbírkového konta „Pomáháme jim přežít“, případně si mohou na e-shopu Zoo Praha zakoupit mimořádné benefiční prohlídky, které pro ně připravili zdejší chovatelé.

Veškeré aktivity Zoo Praha na pomoc Ukrajině a možnosti, jak se zapojit, najdete v přehledu na webových stránkách: https://www.zoopraha.cz/ukrajina.

Sbírkové konto

Všechen výtěžek speciálního podúčtu sbírkového konta Zoo Praha „Pomáháme jim přežít“ je určen na podporu ukrajinských zoo. Přispět lze libovolnou částkou, pražská zoo by také velice ocenila, kdyby česká veřejnost šířila informaci o podúčtu.

Číslo účtu: 43-6804660247/0100
Variabilní symbol: 2022
Zpráva pro příjemce: Ukrajina