ZUŠ Trnka zve do Papírny na Hledání tajného přítele

Velká úroda maleb, grafik a keramiky, které během školního roku vytvořili žáci plzeňské ZUŠ Trnka, bude k vidění v kulturním centru Papírna.

Vernisáž výstavy s názvem „Hledání tajného přítele“ se uskuteční v pondělí 30. 5. od 17 hodin. Součástí výstavy budou i projekce videí a krátkých animovaných snímků žáků multimediálních tříd. Ve středu 8. 6. od 17 hodin v Papírně živě vystoupí žáci literárně-dramatického a tanečního oboru. Výstava potrvá do 8. 6. a vstup na ni je zdarma.

Na vernisáži vyvrcholí pro žáky Trnky celoroční „Hledání tajného přítele“.

„Po dvou letech, kdy byly děti zavřené doma u počítačů, jsme jim chtěli pomoci obnovit schopnost spřátelit se. Vybrali jsme losováním dvojice dětí přibližně stejného věku, ale z různých tříd, tedy děti, které se běžně ve škole nepotkávají, a nabídli jim, aby si se svojí dvojicí dopisovaly,“ vysvětluje Dáša Nesvedová, ředitelka Soukromé základní umělecké školy Trnka. Děti si k dopisování vytvořily originální poštovní schránky z keramické hlíny, papírových krabiček nebo jen pomalovaných obálek. Schránky i dopisy ale nepodepisovaly vlastním jménem, jen přezdívkou. „V průběhu vernisáže budou mít děti po celoročním dopisování poprvé možnost svého ‚tajného přítele‘ potkat,“ upřesnila Dáša Nesvedová.

Soukromá ZUŠ Trnka sídlí v Doubravce ve Staniční ulici a nabízí tři obory: výtvarný, literárně dramatický a taneční. V rámci výtvarného oboru se zájemci mohou věnovat buď všeobecné výtvarné výchově, kde mají možnost rozvíjet svůj talent v kresbě, malbě, grafice, keramice a sochařství, nebo se věnovat animační tvorbě se zaměřením na klasické animační techniky i na multimédia.

„Školní rok probíhal ve znamení hledání námětů, návratu k tvořivým a pracovním návykům. Hlavně návratu k vnímání kolektivu třídy, jako skupině přátel, skupině, se kterou je dětem příjemně, kde se cítí bezpečně a kde se vzájemně inspirují,“ uvedla Dáša Nesvedová. O prázdninách si žáci ZUŠ Trnka užijí společné týdenní soustředění na Šumavě a v příštím školním roce je čekají oslavy 20. výročí založení školy. Zápisy na nadcházející školní rok 2022/23 proběhnou na začátku září a všechny potřebné informace najdou zájemci na www.zustrnka.cz.
Výstava prací žáků soukromé ZUŠ Trnka, Papírna Plzeň, Zahradní 173/2

Hledání tajného přítele
30. 5. 2022 od 17:00 vernisáž
8. 6. 2022 od 17:00 vystoupení žáků literárně-dramatického a tanečního oboru
Výstava potrvá do 8. 6. 2022, vstup zdarma.


Štítky: zuš trnkaregion24