Blog

Dny českého piva slaví desáté výročí, letos zvou do hospod na tradiční český ležák

Dny českého piva slaví desáté výročí, letos zvou do hospod na tradiční český ležák

Tradiční Dny českého piva proběhnou letos v posledních dvou týdnech v září. Zahájeny byly slavnostním naražením sudu s vítězným ležákem Degustační soutěže České pivo 2022. V průběhu dvou týdnů mají milovníci českého piva možnost ochutnat pivní speciály a navštívit řadu akcí, které pro ně pivovary letos připravily. Nebo můžou jen zajít s přáteli na pivo a podpořit svou oblíbenou hospodu a restauraci.

Týden rané péče 2022: rodiče mají právo dozvědět se o rané péči včas

Týden rané péče 2022: rodiče mají právo dozvědět se o rané péči včas

Osvětová kampaň Týden rané péče, jejímž organizátorem je Společnost pro ranou péči, má už patnáctiletou tradici. Letos bude probíhat od 7. do 13. listopadu a zapojí se do ní přes třicet poskytovatelů služby rané péče z celé České republiky. Během celého týdne budou prostřednictvím médií, na akcích pro laiky i odborníky i v online prostoru informovat o tom, jak raná péče rodinám s dětmi s postižením pomáhá a proč je důležité, aby se o ní rodiče dozvěděli včas.

Zvýšeného cholesterolu během těhotenství se není třeba tolik obávat.  Současně je však třeba pečlivě volit správné aktivity a potraviny

Zvýšeného cholesterolu během těhotenství se není třeba tolik obávat. Současně je však třeba pečlivě volit správné aktivity a potraviny

Během těhotenství postihují často ženy některé zdravotní komplikace. Od nevolnosti, přes otoky, těhotenskou cukrovku až po zvýšený cholesterol. Vyšší hladina cholesterolu v těhotenství je ale běžná a není třeba se jí tolik obávat. Pomáhá totiž poskytovat živiny, které jsou přínosné pro zdraví rostoucího plodu. Ale i přesto je důležité dodržovat zdravé návyky, pečlivě vybírat stravu a vše konzultovat se svým lékařem.