2003 – Cheb: Začíná rekonstrukce ulice Krásnohorské (TV Západ)

Během několika týdnů bude zahájena rekonstrukce ulice Elišky Krásnohorské ležící v těsné blízkosti Chebského hradu. Právě kvůli její citlivé poloze trvala příprava celé akce zhruba dva roky.

Musel být například proveden archeologický průzkum této lokality. V současné době je ale již vydáno stavební povolení a ve výběrovém řízení byl určen dodavatel stavby.

"Ta úprava nebo respektive ta rekonstrukce, by měla stát asi tři a půl milionu korun," uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

V nynější první fázi obnovy ulice dojde k vybudování kamenem dlážděné komunikace, a to v původní nivelitě. Tímto krokem by měly být vytvořeny předpoklady pro další výstavbu v této lokalitě.

"Existuje tam určitá zástavbová studie. Ta ovšem nemusí být závazná. Podle této studie se tam předpokládá jednak výstavbu objektů, které by sloužily pro bydlení, jednak s objekty, které by sloužily pro služby. A mám tím na mysli služby, které by vytvářely třeba nějaké vhodné zázemí pro činnost hradu tam," doplnil místostarosta. 

Pozemky v okolí nové komunikace chce proto město v budoucnu nabídnout zájemcům o výstavbu.

"Určitě si myslím, že tuto cestu budou pozemky, které budou vhodné pro nabídnutí soukromým investorům," potvrdil Vanoušek. 

Prostoru v okolí ulice Elišky Krásnohorské by se tak postupně mohla vrátit jeho původní podoba, kdy byl zastavěn celistvými bloky domů.