ARTE hrátky pro děti v Plzni

V Radostníkovi pořádáme různé cykly kroužků pro děti i dospělé. Minulý týden jsme jeden takový ukončili, ale protože už teď se nám všem stýská, rozhodli jsme se, že si ještě přidáme :-). Protože nám to čas ve školním roce dovoluje, připravili jsme pro vaše děti ještě tři lekce.

Naše kurzy se jmenují ARTE hrátky pro děti aneb výtvarné čarování. Malujeme, kreslíme, hrajeme si – možná trochu i čarujeme :-).

Děti se dokážou u kresby uvolnit a použít ji jako výrazový prostředek pro sdělení vědomého či nevědomého konfliktu.

Právě díky artefiletice a arteterapii, která je hlavní náplní naší práce se nám daří pomáhat dětem. U dětí je hlavním výrazovým prostředkem kresba a hra, nikoliv řeč. Starší dítě, které svou mateřskou řeč už ovládá dobře, přesto není úplně schopno vyjádřit slovy svoje emoce a pocity, ale naproti tomu je dokáže vyjádřit barvami, malováním či kresbou obrázku.

Díky tomu, dochází k uvědomování si svého Já. Děti pochopí, že každý z nás „něco umíme", že každý z nás jsme v "něčem dobří“.  Naučí se také  vnímat, že i ostatní mají svoje radosti, ale i trápení a díky společné práci se vzájemně podporují. Zvládají potom mnohem lépe různé situace, které je v životě mnohokrát potkají. Stejně tak, jako naše ostatní kurzy pomáhají dětem zvýšit sebevědomí a lépe zvládat stresové situace.

Zvu vaše děti vždy ve středu - 27. 5., 10. 6. a 24. 6., čas od 15.30 hod (cca 1,5 hod)

Cena 450,- Kč za všechny  setkání, můžete také vyzkoušet jednotlivé lekce á 200,- Kč

Zde jedna z referencí na naše kurzy

Náhodné setkání se Zdeňkou Šulcovou mi poskytlo informaci o možnosti kurzu arteterapie pro děti. Její pozitivní zkušenosti mě přesvědčily a přihlásila jsem devítiletého syna na hodiny arteterapie. Před první hodinou měl syn obavy, ale Zdeňka si ho svým přístupem velmi rychle získala, takže začal kurz navštěvovat pravidelně. Já jsem zaznamenala výraznou změnu v tom, že začal vyjadřovat své pocity....Po každém arte je veselý, uvolněný a sdílný. Doporučuji všem rodičům vyzkoušet tuto cestu - budou se cítit v rovnováze nejen jejich děti, ale i oni.

Více informací o kurzech získáte na www.radostnik.cz nebo na www.snadneuceni.cz nebo tel. 777 098 383 Zdeňka Šulcová