Božkovská základní škola bude mít od srpna nové vedení

Základní a mateřská škola Plzeň-Božkov bude mít novou ředitelku. Od 1. srpna 2024 vedoucí post obsadí Lenka Hajšmanová, která uspěla ve výběrovém řízení a do funkce ji 25. dubna jmenovala Rada města Plzně. Vystřídá tak současnou ředitelku Hanu Stýblovou.

„Konkurz na nového ředitele božkovské školy se konal 6. března a komise vyhodnotila Lenku Hajšmanovou jako nejvhodnější uchazečku. Prokázala řadu pracovních zkušeností, odbornou kvalifikaci. Komise při vybírání nového ředitele hodnotila také organizační a řídicí schopnosti, znalost školské problematiky a předpisů, či orientaci ve financování škol a další,“ sdělila náměstkyně primátora pro oblast školství a cestovního ruchu Lucie Kantorová.  

Základní a mateřská škola Plzeň-Božkov sídlí na adrese Vřesinská 17 a slučuje mateřskou školu, 1. až 5. ročník základní školy, školní jídelnu a družinu. Žáci mají k dispozici počítačovou učebnu, nebo žákovskou knihovnu, škola uplatňuje takové metody práce, jimiž se snaží děti vychovávat ve zdravě sebevědomé žáky. Snaží se vést školáky k pohybu a sportu. Mezi výhody patří rodinné prostředí školy. O velmi dobré úrovni vyučování svědčí i vysoké procento žáků přijatých na víceletá gymnázia.