Cheb: Do konce roku chce město mít projekt na klášter Dominikán (TV Západ)

Významnou památkou v Chebu je zdejší Dominikánský klášter z 13. století. V nedávné minulosti zde sídlilo Kulturní a společenské středisko a řada dalších subjektů.

V současnosti je objekt nevyužívaný s havarijními stavy vnitřních rozvodů a město plánuje jeho komplexní rekonstrukci pro účely místní Základní umělecké školy. 

„V současné době tam probíhají projekční práce, kde jsme se s generálním projektantem domluvili, že urychlí na straně jedné, na straně druhé se nám daří ve spolupráci s ním i jaksi dobře připravit celý ten projekt tak, aby tam bylo minimum zásahů. Je to průběžně konzultováno s památkáři, protože je to kulturní památka, ten objekt. V současné době jsme sice zjistili, že je tam poškozená část krovu, tak na to se musí udělat speciální projekt na opravu toho krovu, který už je zadán v tuto dobu a věříme, že během příštího roku by jsme chtěli ty práce zahájit,“ uvedl starosta Chebu Jan Vrba. 

S rozsáhlou investicí v objemu zhruba 150 milionů korun počítá rozpočtový výhled města, ale zároveň se budou podle vedení hledat možnosti dotačních titulů.