Cheb: Lávka nad Ašskou byla kompletně dokončena (TV Západ)

Na konci loňského roku zprovozněná lávka pro pěší nad Ašskou ulicí v Chebu byla v nedávné době zcela dokončena. Kovová konstrukce s obloukovým příhradovým nosníkem s délkou 37 metrů a čistou průchozí šířkou 3 metry nahradila dožilou lávku z 80. let minulého století a její životnost je plánována na 50 let.

„V prosinci byla dána do předběžného užívání a teď vlastně na jaře, v průběhu dubna byla zkolaudována a už slouží svému účelu. Kompletně byly provedeny dokončení mostních křídel a protikorozní kompletní protikorozní ochrana ocelové konstrukce. Stav té původní lávky už byl takový, že se musela vyměnit. Byla varianta budí opravit v nákladu, tuším, že tenkrát to bylo asi cca 5 nebo 6 milionů anebo ji právě vyměnit za novou. A ta rekonstrukce nebo výměna té lávky vyšla na 14 milionů včetně daně, přičemž byla na tuto akci poskytnuta dotace ve výši 9,8 milionu,“ popsal místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

Lávka pro pěší a cyklisty má význam jako spojnice mezi starou zástavbou a panelovým sídlištěm Zlatý vrch. Využívají jí také školáci, kteří dochází na 3. základní školu. Zmíněnou dotaci poskytl městu Cheb Státní fond dopravní infrastruktury.