Cheb: Město poskytne slevy nájemcům nebytovek (TV Západ)

Město Cheb přišlo letos na jaře v reakci na covidovou nákazu s balíčkem opatření, díky kterému občané Chebu a místní podnikatelé a organizace ušetřili přes 25 milionů korun. Nyní na podzim poskytne další pomoc většině nájemců městských nebytových prostor ve formě 50% slevy na nájemném za druhou polovinu roku 2020.

„Na svém posledním jednání Rada města schválila balíček slev pro podnikatele města Chebu, kteří mají smlouvy přímo s městem, a to na nebytových prostorech a v prostorech určených pro podnikání. Týká se to měsíců července až prosince letošního roku, kdy nebylo možné v rámci covidových opatření podnikat tak, jak by si podnikatelé přáli,“ uvedl místostarosta Chebu Jiří Černý.

Slevy se týkají pouze prostor, ve kterých mají nájemci smlouvy přímo s městem Cheb. Dále se nevztahují například na telefonní společnosti, poskytovatele internetového připojení nebo na bankovní sektor.

„Neplatí to pro všechny plošně, jsou tam určité výjimky. Jedná se právě o organizace, které jsou zřizované jako příspěvkové, ať už městem či krajské organizace. Takže určité výjimky tam jsou. Tam je potřeba, aby podnikatelé jednali s tím svým partnerem, se kterým mají uzavřenou smlouvu. A je otázka potom dané příspěvkovky, aby jednala dále s městem,“ vysvětlil postup Černý. 

Celková částka, která bude nájemcům za druhé pololetí odpuštěna, činí téměř 2,7 milionu korun. Již zaplacené nájmy budou přesunuty na rok 2021.