Cheb: Město vypovědělo smlouvu na lávku pro pěší přes koleje (TV Západ)

Stavební ruch na lávce pro pěší přes koleje v Chebu za zhruba 130 milionů korun utichl a již dříve avizovaný posun dokončení se tak jistě nestihne. Důvodem jsou problémy dodavatelské firmy Raeder&Falge, která má v republice v realizaci řadu staveb za stovky milionů korun.

V červnu došlo k vlastnické změně ve společnosti a jejím novým jediným majitelem s stala společnost z Marshallových ostrovů. V polovině července pak zástupce dodavatelské firmy podle vedení radnice oznámil zpomalení stavby na přechodnou dobu s příslibem opětovného rozběhnutí v srpnu. Tehdy měla podle firmy uvolnit financování úvěru Česká spořitelna. Namísto toho bylo 2. srpna zahájeno insolvenční řízení. 

V pondělí 15. srpna pak Rada města jednomyslně rozhodla o vypovězení smlouvy o čemž následně informovala jak dodavatelskou firmu, tak jmenovaného insolvečního správce. Následně město deklarovalo, že začne podnikat kroky k tomu, aby lávka byla dostavěna. Bude potřeba vybrat nového dodavatele stavby a komunikovat k poskytovatelem téměř 90milionové dotace, kterým je Státní fond dopravní infrastruktury. 

Záběry dokumentující současný stav na staveništi byly pořízeny se souhlasem zadavatele. Staveniště je zároveň pod neustálým dozorem.