Cheb: Na festivalu v Nové Dubnici se mluvilo i o dalším rozvoji partnerských vztahů

V průběhu víkendového Mezinárodního festivalu dechových orchestrů a mažoretek ve slovenské Nové Dubnici, kterého se účastnil i chebský Městský dechový orchestr, se představitelé Chebu, místostarosta Pavel Pagáč a radní Gabriela Dostálová, sešli s primátorem tohoto partnerského města Petrem Marušincem. Mluvilo se především o rozvoji partnerství mezi oběma městy, které bylo oficiálně uzavřeno vloni v rámci chebského festivalu FIJO.

Právě díky hudbě přátelské vztahy mezi oběma městy před mnoha lety vznikly. Dechový orchestr a mažoretky Nová Dubnica totiž patří mezi nejtradičnější účastníky našeho festivalu. Vedle toho se má další spolupráce týkat například uměleckých škol, dobrovolných hasičů, fotbalových klubů nebo klubů seniorů z obou měst. Primátor Peter Marušinec přijal rovněž pozvání na letošní Chebské vánoční trhy.

Zhruba jedenáctitisícová Nová Dubnica leží v Trenčínském kraji, který sousedí s ČR. Město se začalo podle návrhu známého architekta Jiřího Krohy budovat v duchu socialistického realismu až v roce 1951. Původně mělo jít jen o sídliště pro dělníky pracující v nedaleké zbrojovce v Dubnici nad Váhom. V roce 1957 se však stalo samostatnou obcí.

Zdroj: Město Cheb