Cheb: Zloděj byl zadržen přímo v objektu

Jednatřicetiletý muž ze Sokolovska měl v pátek 15. prosince letošního roku v nočních hodinách vniknout do prodejny smíšeného zboží v Chebu. Přitom měl poničit opláštění střešní krytiny, skleněnou výplň okna či bezpečnostní dveře uvnitř objektu. Objekt měl prohledat a nakonec se pokusit vniknout do trezoru, což se mu ale nepodařilo. Při prohledávání objektu navíc svým pohybem spustil poplach.

Na místo se tak okamžitě vydalo několik policejním hlídek včetně psovoda se služebním psem. Po příjezdu policistů došlo k zabezpečení perimetru okolí budovy a následně policisté společně se psovodem a služebním psem Cooperem vstoupili do objektu. Po postupném prohledávání rozsáhlého objektu služební pes označil štěkotem dveře od toalety. Psovod několikrát zopakoval zákonnou výzvu, kterou muže vyzval, aby opustil svůj úkryt. Ten tak po chvíli učinil a policisté jednatřicetiletého muže okamžitě zadrželi.

Zadržený muž z objektu nakonec nic neodcizil, přesto způsobil škodu téměř 140 tisíc korun.

Policisté z obvodního oddělení Cheb – město jednatřicetiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže ve stádiu pokusu a poškození cizí věci.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí jednatřicetiletého muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva