Chebsko: Muž byl v pořádku vypátrán ve vysoké trávě

Pátrací akce s dobrým koncem se v úterý 31. května letošního roku uskutečnila na Chebsku. Krátce před 13:30 hodin bylo na Integrované operační středisko Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje jednasedmdesátiletou cizinkou oznámeno, že její dvaaosmdesátiletý manžel odešel v Lubech v ranních hodinách na procházku a dosud se nevrátil. Muž navíc u sebe neměl mobilní telefon.

Policisté z několika obvodních oddělení začali okamžitě po cizinci pátrat, a to zejména v místech, která muž navštěvuje. Kromě toho bylo policisty provedeno šetření v restauračních zařízeních, nemocničních zařízeních, parcích a na řadě dalších míst v okolí Lubů.

Následně bylo policisty zjištěno, že se pohřešovaný muž měl pohybovat poblíž rodinného domu v Horních Lubech. Policejní psovod se služebním psem Dagem začal propátrávat polní cesty v okolí, následně byl kolem 15:30 hodin ve vysoké trávě policejním psem vypátrán pohřešovaný cizinec, který seděl na okraji příkopu.

Nalezený cizinec s policisty komunikoval, cítil se v dobrém zdravotním stavu a nepožadoval ošetření. Poté byl policisty převezen do svého bydliště v Lubech, kde se shledal se svou manželkou. Dvojice cizinců policistům poděkovala a zároveň slíbila, že na každou procházku budou s sebou nosit mobilní telefon.

Do pátrání se úspěšným koncem se zapojila zhruba dvacítka policistů.

nprap. Jakub Kopřiva