Chodovský expres má za sebou první stovku jízd

Více než 1600 najetých kilometrů má za sebou po prvním měsíci provozu Chodovský expres. Klienty vozil z 99 procent k lékařům, zbytek cest připadl na úřady.

Sociální odbor v Chodově k poslednímu březnu letošního roku evidoval celkem 170 zájemců o tuto novou službu. Za první měsíc má expres na svém kontě celkem129 jízd.

Nejčastějším cílem byly Karlovy Vary (52 jízd), poté se nejvíce jezdilo do Sokolova (43 jízd) a na samotný Chodov připadlo v průběhu března 34 jízd. „Podle prvních ohlasů jsou naši klienti velmi spokojeni jak se služnou, tak s řidičkou. A naopak,“ poznamenala vedoucí sociálního odboru Eva Virtelová.

Chodovský expres dopravuje potřebné především k lékaři, do lékárny a na úřady. Mimo město zajíždí také do Karlových Varů a Sokolova, ale opět pouze do zdravotnických zařízeních a na úřady. Služba je určena pro seniory nad 65 let a držitele průkazek TP, ZTP, ZTP/P. Sociální odbor upozorňuje, že služba je určena výhradě pro výše uvedené skupiny obyvatel.

Pro využívání expresu je nutná registrace do systému a průkaz pro jízdy. Potřebné formuláře, podmínky, žádost o vydání průkazu, ceníky a pravidla přepravy jsou na webu města www.mestochodov.cz v dlaždici Radnice – Formuláře – Odbor sociálních věcí.

Registraci lze vyřídit také osobně přímo na odboru sociálních věcí. Stačí přinést občanský průkaz, fotografii, případně další dokumenty, jako například průkaz ZTP.

Ceny jízdného jsou dvě - 30 korun po Chodově, 50 korun za Karlovy Vary či Sokolov.

Zdroj: Město Chodov